Parijs vandaag: Volop kans op Nederlands goud met hockeyers, Bol en Van Rouwendaal (2024)

Olympische Spelen 2024

NOS Sport

Elke olympische dag beginnen we met het programma. Wanneer komen de Nederlanders in actie? Wat staat er nog meer te gebeuren? Volg alles ook in ons liveblog en via een livestream. Vandaag dag 13. Klik hier voor het volledige programma.

We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.

De bekende tekst van Herman van Veen slaat - als alles goed gaat zonder het vallen - helemaal op deze olympische dag, met finales in onder meer het openwaterzwemmen, hockey en natuurlijk de 400 meter horden met Femke Bol.

De laatste dagen van de Olympische Spelen in Parijs zijn langzamerhand aangebroken. Dat is enerzijds jammer, maar anderzijds betekent het dat er veel finales op het programma staan en er flink wat medailles worden verdeeld. En vandaag kan daar ook weer goud voor Nederland bij zitten.

Openwaterzwemmen

We beginnen de dag om 7.30 uur met de 10 kilometer openwaterzwemmen, als de Seine tenminste schoon genoeg is. De Nederlandse troef daar is Sharon van Rouwendaal, die een serieuze gooi kan doen naar een gouden plak.

Van Rouwendaal won op de Olympische Spelen in Rio in 2016 goud, gevolgd door zilver in Tokio in 2021. In Parijs gaat de regerend wereldkampioene op voor haar laatste olympische kunstje. Een gouden medaille zou dat afscheid onvergetelijk maken.

Ondertussen werpen we ook een blik op de golfbaan, waar Anne van Dam aan haar tweede dag begint.

Na het openwaterzwemmen verleggen we de aandacht naar de paarse atletiekbaan in het Stade de France. Daar beginnen drie Nederlandse vrouwen rond 10.00 uur aan de zevenkamp: Sofie Dokter, Emma Oosterwegel en Anouk Vetter.

Vetter (zilver) en Oosterwegel (brons) sleepten op de Spelen in Tokio medailles in de wacht, terwijl de 21-jarige Dokter verrassend vijfde werd op de EK vorige maand. Dat belooft dus wat, al worden de medailles op de zevenkamp pas morgenavond verdeeld.

Bol tegen wereldrecordhoudster

Ook op de atletiekbaan vandaag: Femke Bol. Ze loopt vanavond om 21.25 de finale van de 400 meter horden. Hoewel Bol regerend wereldkampioen is op dit onderdeel, gaat ze de finale niet in als topfavoriet.

Dat heeft te maken met haar concurrente Sydney McLaughlin-Levrone. De Amerikaanse deed niet mee aan de WK waar Bol zo succesvol was, maar is wel wereldrecordhoudster en regerend olympisch kampioene op de 400 meter horden. Zij is vanavond de absolute topfavoriet.

Verder nog op de atletiekbaan: de kwalificatie van het kogelstoten met Jorinde van Klinken, Alida van Daalen en Jessica Schilder, de series op de 4x100 meter van zowel de mannen als de vrouwen, Maayke Tjin-A-Lim in de herkansing van de 100 meter horden en Ryan Clarke in de herkansing op de 800 meter.

Daarna kijken we vanavond naar een historische wedstrijd in het mannenhockey. Nederland speelt dan om het goud tegen Duitsland. Het is voor het eerst sinds 2012 dat de hockeymannen in een olympische finale staan. Bij de Spelen van Sydney in 2000 pakten ze voor het laatst goud.

Een spannende dag dus voor de mannen van Jeroen Delmee, die om 19.00 uur gaan beginnen.

Baanwielrennen

Ook op de wielerbaan wordt het een drukke dag voor de Nederlanders. Steffie van der Peet en Hetty van de Wouw komen uit in de kwartfinales van de keirin (om 17.15 uur). Als alles goed gaat, komen ze later op de avond in actie in de halve finales en de finale.

Jan-Willem van Schip gaat een nog drukkere avond tegemoet: hij rijdt (vanaf 17.00 uur) vier onderdelen in het omnium, waarbij ook hij een medaille kan pakken.

Voor de derde dag op rij komen Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland de baan op. Dit keer vervolgen zij hun individuele sprinttoernooi met de kwartfinales. Morgen pas fietsen zij in de halve finales en de finale voor de medailles.

Waterpolosters voor loodzwaar duel

Het gaat weliswaar niet om het goud, maar ook de Nederlandse waterpolosters spelen vandaag een cruciaal duel. Om 14.35 uur treffen zij het ijzersterke Spanje in de halve finale.

De Spanjaarden behoren tot de wereldtop in het waterpolo, maar dat doet Oranje ook. Als Nederland de finale bereikt, is dat voor het eerst sinds 2008. Toen werd het toernooi ook gewonnen, maar, zoals het cliché luidt: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garanties voor de toekomst.

En als de wind meewerkt, is het in Marseille tijd voor de laatste zeildag. Bjarne Bouwer en Laila van der Meer varen de medalrace die gisteren werd afgelast en Annelous Lammerts gaat op jacht naar eremetaal in het kitefoilen.

  • Uitschakeling op 400 meter pijnlijk voor Klaver: 'Startprocedure bracht haar van de leg'
  • 'Harrie's hattrick' weer iets dichterbij, ook Hoogland naar kwartfinale sprinttoernooi
Volg de Olympische Spelen
  • Sport algemeen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl

Parijs vandaag: Volop kans op Nederlands goud met hockeyers, Bol en Van Rouwendaal (2024)

References

Top Articles
LP Nails | Nail salon in Elizabethtown, PA
Polished by Traci | Nail salon in Elizabeth City, NC
Swimgs Yuzzle Wuzzle Yups Wits Sadie Plant Tune 3 Tabs Winnie The Pooh Halloween Bob The Builder Christmas Autumns Cow Dog Pig Tim Cook’s Birthday Buff Work It Out Wombats Pineview Playtime Chronicles Day Of The Dead The Alpha Baa Baa Twinkle
Noaa Charleston Wv
Ymca Sammamish Class Schedule
The Potter Enterprise from Coudersport, Pennsylvania
Kristine Leahy Spouse
Moviesda Dubbed Tamil Movies
More Apt To Complain Crossword
Produzione mondiale di vino
270 West Michigan residents receive expert driver’s license restoration advice at last major Road to Restoration Clinic of the year
Premier Boating Center Conroe
Sotyktu Pronounce
R Tiktoksweets
What Is A Good Estimate For 380 Of 60
10 Best Places to Go and Things to Know for a Trip to the Hickory M...
U/Apprenhensive_You8924
Boston Gang Map
Msu 247 Football
Arre St Wv Srj
If you bought Canned or Pouched Tuna between June 1, 2011 and July 1, 2015, you may qualify to get cash from class action settlements totaling $152.2 million
Military life insurance and survivor benefits | USAGov
Little Rock Skipthegames
Www.dunkinbaskinrunsonyou.con
Zillow Group Stock Price | ZG Stock Quote, News, and History | Markets Insider
Kingdom Tattoo Ithaca Mi
25 Best Things to Do in Palermo, Sicily (Italy)
Margaret Shelton Jeopardy Age
Cona Physical Therapy
Penn State Service Management
Vadoc Gtlvisitme App
Funky Town Gore Cartel Video
What Is Opm1 Treas 310 Deposit
Egg Crutch Glove Envelope
Morlan Chevrolet Sikeston
Vitals, jeden Tag besser | Vitals Nahrungsergänzungsmittel
What Are Digital Kitchens & How Can They Work for Foodservice
Top-ranked Wisconsin beats Marquette in front of record volleyball crowd at Fiserv Forum. What we learned.
Hebrew Bible: Torah, Prophets and Writings | My Jewish Learning
2023 Nickstory
Casamba Mobile Login
Trivago Anaheim California
Smite Builds Season 9
Poe Self Chill
Bustednewspaper.com Rockbridge County Va
Tom Kha Gai Soup Near Me
Benjamin Franklin - Printer, Junto, Experiments on Electricity
Advance Auto.parts Near Me
Cvs Minute Clinic Women's Services
David Turner Evangelist Net Worth
Overstock Comenity Login
Craigslist Centre Alabama
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 5926

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.