NDP vraagt eerherstel en wijst op het belang van samenwerken (2024)

Wat zijn wij een rijk land en dat komt weer tot uitdrukking op deze dag van 9 augustus wanneer wij cultuur en historie door de internationaal uitgeroepen Dag van de Inheemse Volkeren en de herdenking van de dag waarop de Javaanse immigratie begon ook nog op 1 dag mogen vieren.

Het mag duidelijk zijn net zoals blanken oorspronkelijk de inheemsen van en in Europa zijn, de Chinezen de inheemsen van China, de Hindostanen van India, de Afrikanen van Afrika zo zijn de Indianen oorspronkelijk van en in Amerika (Noord- en Zuid-Amerika) geboren en getogen waaronder in Suriname. Zo is ons land dan ook begonnen met de Indianen als inheemsen.

De NDP plaats deze dag in het teken van eerherstel voor de tentoongestelde Kalina’s en Arowakken in een Franse “menselijke dierentuin”. De NDP heeft immers met belangstelling kennisgenomen van het artikel in de Ware Tijd van 2 augustus hierover en brengt dan ook hulde aan Corine Toka-Devilliers en haar organisatie Moliko Alet+po die heeft kunnen bewerkstelligen dat op 11 augustus aanstaande in de gemeente Iracoubo in Frans Guyana (dus Frankrijk) en in september op de plek waar de “menselijke dierentuin” in Parijs heeft gestaan, de mensen alsnog in ere worden hersteld.

Onze partij schreef laatstelijk in haar 1 juli-boodschap ook al hierover maar dan over het door Nederland als dieren tentoonstellen van 29 Surinamers. Het betrof een groep van 29 landgenoten bestaande uit 15 Inheemse-Surinamers, 13 Afro-Surinamers en 1 Hindostaanse-Surinamer. Wij wachten nog steeds op de excuses van Nederland hiervoor en nemen deze Dag der Inheemsen ook te baat om dit wederom onder de aandacht van ons volk te brengen.

Het is daarom zeker ook een eer voor de Surinaamse-Javanen dat de dag waarop ze hier als contractarbeiders zijn aangekomen samenvalt met de dag der oorspronkelijke bewoners en dat deze dag zo gezamenlijk herdacht kan worden. Ons land is het enige land op het westelijk halfrond welke gezegend is met de aanwezigheid van de Javanen die van 1890-1930 als contractarbeiders naar hier kwamen. Zonder echt onderzoek gedaan te hebben zou evenwel gesteld kunnen worden dat de Surinaamse-Javanen de meest geïntrigeerde groep in ons land is. Dit zien wij aan de vele huwelijken met personen van andere etniciteiten, de verschillende geloofsovertuigingen die er binnen de groep zijn en in de politiek waarbij zeer vele Surinaamse-Javanen allang niet meer etnisch stemmen doch eerst nagaan welke partij het best is om het land (hun land Suriname) tot ontwikkeling te brengen.

Zo zijn ze helemaal geïntegreerd in de samenleving waarvan ze het land en de taal niet kenden en hebben de Javanen het samen met de inheemsen als oorspronkelijke bewoners en alle andere groepen die ook naar hier zijn gebracht tot hun land, hun Suriname gemaakt waar ook zij zeer trots op zijn en elke dag weer vanuit verschillende posities bijdragen om het tot ontwikkeling te brengen.

De geschiedenis van ons land is verder in grote lijnen bekend en is een samenstelling en vaak ook samensmelting van de Afrikanen, Chinezen, Hindostanen, Javanen en overigen. De Nationale Democratische Partij heeft in het verleden en tot vandaag altijd moeite gemaakt om alle Surinamers bijeen te brengen en zo af te stappen van de verdeel- en heerspolitiek van de Nederlanders welke in de hele wereld bekend staat als ‘apartheid’ en door de oude en jammer genoeg tegenwoordig ook nieuwe politieke leiders wordt overgenomen om het volk te verdelen om zo van het land te kunnen roven en een beleid van friends & family te voeren.

Het moet verder gezegd zijn dat doordat alleen Nederlanders zich met apartheid bezighielden kent de hele wereld nu het Nederlands woord apartheid. Wij mogen trots zijn dat onze erevoorzitter zich vanaf dag 1 heeft ingezet om hiervan af te komen en de Surinamers de ogen te openen en ons erop te wijzen dat wij alleen door gezamenlijk te werken welzijn zullen realiseren. In ieder geval is duidelijk dat als je leider wilt zijn in dit land zul je er elke dag op moeten wijzen dat wij samen moeten werken anders zal zoals wij nu weer ervaren we een land hebben waarin wij niet kunnen leven.

In deze geest van samenwerking en wederzijds respect roept de Nationale Democratische Partij alle Surinamers op om samen te blijven werken aan de toekomst van ons land. Alleen door onze gedeelde geschiedenis te erkennen en van elkaar te leren, kunnen we een welvarende en inclusieve samenleving opbouwen. Laten we trots zijn op onze diversiteit en de kracht die deze ons biedt. De viering van zowel de Dag van de Inheemse Volkeren als de herdenking van de Javaanse immigratie op dezelfde dag benadrukt de unieke mix van culturen die Suriname rijk is. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de waarden van gelijkheid, rechtvaardigheid en samenwerking centraal blijven staan in de ontwikkeling van ons land.

Uw Nationale Democratische Partij, One Nation, One Destiny

NDP vraagt eerherstel en wijst op het belang van samenwerken (2024)

References

Top Articles
How Craigslist Works
How to Spot Scammers on Craigslist. What You Need to Know to Stay Safe
9.4: Resonance Lewis Structures
Oldgamesshelf
Umbc Baseball Camp
Http://N14.Ultipro.com
Western Union Mexico Rate
Jefferey Dahmer Autopsy Photos
Ds Cuts Saugus
Poe Pohx Profile
Obituary (Binghamton Press & Sun-Bulletin): Tully Area Historical Society
Mustangps.instructure
How do you mix essential oils with carrier oils?
Costco in Hawthorne (14501 Hindry Ave)
City Of Spokane Code Enforcement
Progressbook Brunswick
Ap Chem Unit 8 Progress Check Mcq
Buying risk?
ExploreLearning on LinkedIn: This month's featured product is our ExploreLearning Gizmos Pen Pack, the…
Sand Castle Parents Guide
Condogames Xyz Discord
Fdny Business
Ahn Waterworks Urgent Care
Exl8000 Generator Battery
Valic Eremit
Helpers Needed At Once Bug Fables
Page 2383 – Christianity Today
What are the 7 Types of Communication with Examples
Alima Becker
Kids and Adult Dinosaur Costume
The value of R in SI units is _____?
Kaiserhrconnect
Tenant Vs. Occupant: Is There Really A Difference Between Them?
Movies123.Pick
Natashas Bedroom - Slave Commands
About :: Town Of Saugerties
B.C. lightkeepers' jobs in jeopardy as coast guard plans to automate 2 stations
Weather Underground Corvallis
Sdn Fertitta 2024
Dwc Qme Database
Hk Jockey Club Result
Avance Primary Care Morrisville
Gas Buddy Il
Spurs Basketball Reference
The Many Faces of the Craigslist Killer
Dagelijkse hooikoortsradar: deze pollen zitten nu in de lucht
Headlining Hip Hopper Crossword Clue
Assignation en paiement ou injonction de payer ?
Service Changes and Self-Service Options
Bloons Tower Defense 1 Unblocked
Mast Greenhouse Windsor Mo
Haunted Mansion Showtimes Near The Grand 14 - Ambassador
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 5930

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.